Έντονη ανησυχία επικρατεί στις γαλλικές αρχές που θεωρούν πιθανή την παρουσία ενός μοναχικού, κατά συρροή δολοφόνου στα νότια προάστια του Παρισιού, μετά το χθεσινό φόνο μιας 47χρονης στο Γκρινί.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι ο δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης μπορεί να έχει σχέση με άλλα τρία εγκλήματα του ίδιου είδους που έχουν διαπραχθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο θύμα, μια μητέρα αλγερινής καταγωγής, πυροβολήθηκε θανάσιμα, ενώ βρισκόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας της, στη συνοικία Γκραντ Μπορν, μια φτωχή και ευάλωτη περιοχή στα προάστια του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δολοφόνος διέφυγε με μοτοσικλέτα ή σκούτερ.

Σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 για το αν ο δράστης θα μπορούσε να είναι «ένας κατά συρροή δολοφόνος και μοναχικός», ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν απάντησε: «Μπορούμε να το φοβόμαστε, αλλά όπως σε κάθε εγκληματική υπόθεση, εφαρμόζουμε όλα τα μέσα για να βρούμε τους δράστες».

Η γαλλική κοινωνία δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από τα κατά συρροή εγκλήματα του 23χρονου Μοχαμέντ Μεράχ, τον περασμένο μήνα, σε τρεις επιθέσεις του στην περιοχή της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μεράχ σκότωνε όλα τα θύματά του πυροβολώντας τα με μια σφαίρα στο κεφάλι και μετακινείτο με ένα σκούτερ.

Πάντως, δεν υπήρξε συσχετισμός μεταξύ των εγκλημάτων στην Τουλούζη και των δολοφονιών στο νότιο προάστιο του Παρισιού.

Οι ερευνητές αναρωτιούνται για πιθανή σχέση ανάμεσα στην ανθρωποκτονία αυτή και στις τρεις προηγούμενες που είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο, καθώς, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, χρησιμοποιήθηκε όπλο ίδιου διαμετρήματος.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το ίδιο όπλο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τους τρεις πρώτους φόνους που διαπράχθηκαν στις 27 Νοεμβρίου, 22 Φεβρουαρίου και 17 Μαρτίου. Όσον αφορά το τελευταίο έγκλημα, ένας άνδρας 81 ετών πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

Ο Γκεάν διευκρίνισε ότι «για την πρώτη εκ των δολοφονιών που χρονολογείται στο Νοέμβριο πέρυσι, ένας ύποπτος συνελήφθη και σήμερα είναι στη φυλακή». «Όλη η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτές τις κατά συρροή δολοφονίες και καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες» για την εξιχνίαση των εγκλημάτων αυτών, επισήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης