O νέος κορονοϊός NCoV, ο οποίος έχει σκοτώσει 18 άτομα στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη από την εμφάνισή του που έκανε το 2012, δεν αποκλείεται να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων που έρχονται σε στενή επαφή, προειδοποίησε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Λίγο νωρίτερα η Γαλλία είχε ανακοινώσει το δεύτερο κρούσμα του ιού, ο οποίος ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον θανατηφόρο ιό του SARS.

Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής «όλο και περισσότερο συνηγορούν στην υπόθεση ότι, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει στενή επαφή, ο νέος κοροναϊός μπορεί να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο», ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιός NCoV μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη πνευμονία και σπανιότερα νεφρική ανεπάρκεια. Είναι συγγενικός με τον ιό του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) που εμφανίστηκε στην Ασία το 2003. Είναι επίσης συγγενικός με τους κοροναϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα.

Από την εμφάνιση του NCoV το 2012 έχουν καταγραφεί 33 κρούσματα στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Γερμανία, την Βρετανία και τη Γαλλία. Οι 18 από τους ασθενείς αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώθηκε και το 2ο κρούσμα του νέου κορωνοϊού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης