«Είχαμε πάντα ειλικρινείς σχέσεις με την κ. Μέρκελ»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 20:34
«Είχαμε πάντα ειλικρινείς σχέσεις με την κ. Μέρκελ»
«Είχα πάντα ειλικρινείς σχέσεις με την κ. Μέρκελ και εκείνη επίσης. Λέμε τα πράγματα, και προσπαθούμε να βρούμε συμβιβασμούς, αποφεύγουμε τις εξάρσεις και ταυτόχρονα έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος Φρασνουά Ολάντ μετά τον εορτασμό με τη Γερμανίδα Καγκελάριο της επετείου στη Ρεμ των πενήντα χρόνων της γαλλογερμανικής συμφιλίωσης.

Ακόμα και αν «δεν έχουμε την ίδια πολιτική ευαισθησία, έχω με την κ. Μέρκελ τις ίδιες αρχές για την επιβεβαίωση της ΕΕ. Αυτό που ονομάζω αλληλεγγύη για την ολοκλήρωση», τόνισε. «Έχουμε καλές σχέσεις, και δεν χρειάζεται να πιεστούμε γιαυτές». Ο κ. Ολάντ ο οποίος είχε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο μετά τον εορτασμό της επετείου σημείωσε: «Έχουμε επίσης αποδείξει ότι τα βρίσκουμε στις συζητήσεις μας, στις προσεγγίσεις και ακόμη και στην αναζήτηση λύσεων». «Επωφεληθήκαμε από την Ρεμ για να έχουμε μια επαφή που επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις συναντήσεις που έρχονται», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι «σύντομα θα μεταβεί στη Γερμανία, στο Λούντβιγκσμπεργκ». Το μεσημέρι, ανέφερε την ημερομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου για την προσεχή συνάντησή του με την κ. Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης Μέρκελ- Ολάντ: Γιόρτασαν στη Ρεμ μισό αιώνα γαλλογερμανικής συμφιλίωσης, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 19:22

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 20:50