Μην περιμένετε exit (έξοδο) από τo Brexit, προειδοποιεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο για αυτούς που αντιτίθενται στην έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

«Οι αντιτιθέμενοι σε ένα χαοτικό Brexit (χωρίς συμφωνία) είναι οι ίδιοι (…) ένα χαοτικό μάτσο που δεν έριξε το βάρος του στο πολιτικό σκέλος με εποικοδομητικό τρόπο» σημειώνει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως εκ τούτου, οι φίλοι της Βρετανίας στην Ε.Ε. που μπορεί να ήλπιζαν σε μια exit από το Brexit θα έκαναν λάθος να ελπίζουν σε μια αποτυχία της (Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα) Μέι» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Κι αυτό «διότι η πρωθυπουργός έχει δίκιο: το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν από δυόμισι χρόνια είχε μικρή διαφορά, αλλά ήταν ξεκάθαρο. Έδωσε φωνή στους πολίτες που αισθάνονταν από καιρό παραμελημένοι,  αναφέρεται σε άλλο απόσπασμα από το σημερινό κύριο άρθρο της «FAZ».

«Το γεγονός ότι το ”κατεστημένο” απέτυχε να περιγράψει ρεαλιστικά τις συνέπειες του Brexit τότε, δεν δίδει σήμερα στους βουλευτές το δικαίωμα να αγνοήσουν τους δημοκρατικούς κανόνες του παιχνιδιού και να αγνοήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» υπογραμμίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην πραγματικότητα, εναπόκειται στους βουλευτές (και τους φιλο- και τους αντι-Brexit) να βρουν την καλύτερη λύση – από κοινού» καταλήγει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης