Φρικαλεοτήτων συνέχεια: Οι τζιχαντιστές κρέμασαν παιδιά γιατί... έφαγαν το βράδυ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 15:49
Φρικαλεοτήτων συνέχεια: Οι τζιχαντιστές κρέμασαν παιδιά γιατί... έφαγαν το βράδυ
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο κρέμασε ζωντανά δύο παιδιά από τους καρπούς τους σε δοκάρι για να τα τιμωρήσει επειδή ήταν έτοιμα να φάνε πριν δύσει ο ήλιος, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μαγιαντίν, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας.

«Οι κάτοικοι του χωριού Μαγιαντίν ανέφεραν ότι τα δύο παιδιά, κάτω των 18 ετών, κρεμάστηκαν από τους καρπούς τους σε δοκό κοντά στο κτήριο που στεγάζει την Χίσμπα (τζιχαντιστική αστυνομία)», ανέφερε ο επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Τα παιδιά ήταν δεμένα από το μεσημέρι και παρέμεναν εκεί μέχρι και το βράδυ», πρόσθεσε.

Η κατηγορία ήταν ότι τα παιδιά ήταν έτοιμα να καταναλώσουν φαγητό, ενώ ο ήλιος δεν είχε δύσει. Στα σώματά τους κρεμόταν πινακίδα η οποία έγραφε ότι «έσπασαν τη νηστεία χωρίς εμφανή θρησκευτικό λόγο».

Τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, οι πιστοί του Ισλάμ απέχουν από την τροφή, τα ροφήματα, το κάπνισμα και το σεξ από την ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο εφαρμόζει μια ιδιαίτερα σκληρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου στις περιοχές τις οποίες ελέγχει σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 15:50