Σχεδόν 8.000 διελεύσεις των ευρωπαϊκών συνόρων στις τρεις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο σύμφωνα με τη Frontex. Ο οργανισμός διαπιστώνει πτώση στις αφίξεις κατά τον πρώτο μήνα του 2017, την οποία αποδίδει στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μεσόγειο.

Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα ελληνικά νησιά ανέρχεται σε 1.760 τον Ιανουάριο, πτώση κατά 18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώρες προέλευσης είναι κυρίως η Συρία, η Αλγερία και η Παλαιστίνη, ενώ ως ενδιαφέρον σημειώνει το γεγονός ότι τέταρτοι σε κατάταξη ήταν οι μετανάστες από το Κονγκό.

Στην Ιταλία έφτασαν διαμέσου θαλάσσης τον Ιανουάριο 4.400 μετανάστες, πτώση κατά 16% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και περίπου 46% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016. Οι τρεις κύριες εθνικότητες ήταν από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα και τη Νιγηρία και οι περισσότεροι ήρθαν από τη Λιβύη.

Στα δυτικά Βαλκάνια ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων των συνόρων ήταν σε παρόμοια επίπεδα με τους αριθμούς του Δεκεμβρίου, αλλά κατά 97% μειωμένος σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016. Οι τρεις κύριες εθνικότητες ήταν Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης