«Τα γέλια που ακούστηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την ώρα της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι μια ένδειξη της απομόνωσης των ΗΠΑ», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης, των Φρουρών της Επανάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Τους είδατε και ακούσατε το γέλιο τους», δήλωσε σύμφωνα με το Fars ο στρατηγός Μοχαμέντ Αλί Τζαφάρι, o διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«To μήνυμα αυτής της διαπόμπευσης ήταν η κατάρρευση του προσωπείου σας και η αυξημένη απομόνωση της Αμερικής και αυτό ήταν ένας μεγάλος πολιτικός εξευτελισμός».

«Σε λιγότερα από δύο χρόνια η κυβέρνησή μου έχει πετύχει περισσότερα από σχεδόν κάθε κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας μας», ήταν τα λόγια του Τραμπ που πυροδότησαν γέλια από παριστάμενους στη Γενική Συνέλευση.

Μάλιστα, φαίνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος περίμενε άλλου τύπου αντίδραση από το κοινό καθώς αρκέστηκε να σχολιάσει γελώντας: «Δεν περίμενα αυτήν την αντίδραση, αλλά εντάξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απομονώσει το ιρανικό καθεστώς», καταγγέλλοντας τη «διεφθαρμένη δικτατορία», σύμφωνα με τον ίδιο, που βρίσκεται στην εξουσία στην Τεχεράνη.

«Να είστε βέβαιοι ότι ο λαός του Ιράν και η περιοχή γελάνε με τους παντελώς ψευδείς και γελοίους ισχυρισμούς σας αλλά δεν μπορείτε να ακούσετε το γέλιο τους από τόσο μακριά».

«Η Αμερική είναι το σύμβολο της καταπίεσης στον κόσμο. Και οι καταπιεσμένοι και εκείνοι που επιζητούν την ελευθερία ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον της», κατέληξε ο Τζαφάρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης