Εμβόλια της εταιρείας Moderna κατά του κορωνοϊού θα παραλάβει σήμερα Δευτέρα η Γερμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν. Τα εμβόλια θα παραληφθούν σε κεντρικό σημείο και αύριο θα κατανεμηθούν στα κρατίδια, προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγησή τους στους πολίτες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σπαν, μιλώντας στο ZDF, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ του εμβολίου της Moderna και αυτού των BioΝΤech/Pfizer, καθώς οι ποσότητες είναι ακόμη περιορισμένες. Ωστόσο, έως το τέλος του α’ τριμήνου, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει παραλάβει δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna, οι οποίες θα φθάσουν τα 50 εκατομμύρια έως το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, ερωτηθείς εάν η γερμανική κυβέρνηση καθυστέρησε να παραγγείλει επαρκή ποσότητα εμβολίων, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Χάνο Κάουτς διευκρίνισε ότι το πρόβλημα για την ώρα οφείλεται στην περιορισμένη παραγωγή και όχι στον αριθμό των εμβολίων που έχουν παραγγελθεί. «Με την παραγγελία δεν αυξάνεται η παραγωγή» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ. Κάουτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης