Οι δύο βασικοί αντίπαλοι στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την οικονομική κρίση, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών την Κυριακή και ενώ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν ξεκάθαρη νίκη στον Ολάντ.

Σε διαφορετικές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις σήμερα, ο Σαρκοζί δήλωσε ότι βοήθησε την Ευρωζώνη να ξεπεράσει τη χειρότερη κρίση χρέους που έχει αντιμετωπίσει ποτέ, γεγονός που τον καθιστά πιο κατάλληλο να διαχειριστεί τη γαλλική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ δεν υφίσταται πια. Η Ευρώπη αναρρώνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Τη στιγμή που θα χαλαρώσουμε τις προσπάθειες για μείωση των δαπανών, του ελλείμματος και του χρέους, η Γαλλία θα έχει την τύχη της Ισπανίας» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Για δέκα χρόνια ήταν επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Δεν ήταν επικεφαλής σε τίποτα σπουδαίο. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά για τον σοσιαλιστή αντίπαλό του. Ο Ολάντ, από την πλευρά του, δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Γαλλίας οφείλονται στην πενταετή πολιτική του Σαρκοζί και ζήτησε να αναληφθεί ευρωπαϊκή δράση, για να τονωθεί η ανάπτυξη, ώστε να καταπολεμηθεί η κρίση χρέους.

«Το πιο σημαντικό είναι να ανατάξουμε τα δημοσιονομικά μας. Έχουν αναστατωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανεύθυνης οικονομικής πολιτικής και της κρίσης» σημείωσε ο Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος ζήτησε παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναλάβει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, δανείζοντας απευθείας σε κράτη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και όχι στις τράπεζες και διατηρώντας τα επιτόκια χαμηλά.

Διαβάστε επίσης: Σαρκοζί -Ολάντ: Ξεκινούν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 06:38

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης