Φτάνουν τα 190.000 τα κινητά τηλέφωνα στο πίσω κάθισμα των λονδρέζικων ταξί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 02:19
Φτάνουν τα 190.000 τα κινητά τηλέφωνα στο πίσω κάθισμα των λονδρέζικων ταξί
Περισσότερα από 190.000 κινητά τηλέφωνα ξεχνούν κάθε χρόνο στο πίσω κάθισμα των λονδρέζικων ταξί αφηρημένοι πελάτες, σύμφωνα με μια έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Eset.

Η εταιρεία πήρε συνεντεύξεις από 300 οδηγούς ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας. Όπως είπαν, κατά μέσον όρο βρίσκουν ο καθένας τους οκτώ κινητά τηλέφωνα τον χρόνο, ξεχασμένα στο πίσω κάθισμα. Τα μισά από αυτά δεν έχουν καν κωδικό ασφαλείας.

Η εταιρία εφιστά την προσοχή καθώς τα αντικείμενα αυτά, εκτός από τη χρηματική αξία τους, μπορεί να περιέχουν και πολλά ευαίσθητα δεδομένα των κατόχων τους.

«Σήμερα χρησιμοποιούμε τα κινητά τηλέφωνα για πολλά πράγματα, ακόμη και για να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές ή να δούμε την επαγγελματική αλληλογραφία μας. Δεν θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια», εξήγησε ο Μαρκ Τζέιμς, ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Eset.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι μολονότι τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν διαρκώς τους κινδύνους που συνιστά το ηλεκτρονικό έγκλημα, οι καταναλωτές δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο και οι ίδιοι», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «αφελή» αυτή τη στάση.

Οι αφηρημένοι πελάτες πάντως ξεχνούν και πολλά άλλα πράγματα: Μόνο πέρσι ταξιτζήδες βρήκαν και παρέδωσαν 100.000 λίρες σε μετοχές και ομόλογα, μια φουσκωτή μπανάνα θαλάσσης, έναν σκύλο, 400 σακουλάκια με καραμέλες και τον χαρτοφύλακα ενός ηγετικού στελέχους του ΝΑΤΟ.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 02:22