Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Πολωνίας ζήτησε το Σάββατο να πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία και όχι στο Κίεβο ο τελικός του Euro 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση που υφίσταται η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλιο Τιμοσένκο από τις ουκρανικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολωνία και η Ουκρανία φιλοξενούν από κοινού τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κίεβο την 1η Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να μεταφέρει η UEFA τον τελικό στη Βαρσοβία. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση ισοδυναμεί με σιωπηρή αποδοχή των αντιδημοκρατικών ενεργειών της ουκρανικής κυβέρνησης. Οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, όπως στην περίπτωση της Τιμοσένκο, είναι αποτέλεσμα των επιζήμιων πολιτικών αλλαγών που παρατηρούμε στην Ουκρανία και της απόδειξης της αυξανόμενης εξάρτησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία» έγραψε στο blog του ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτης του πολωνικού συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης