Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Muammar Gaddafi σχετικά με τα αποτελέσματα της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ, αφού μιλώντας σε συγκέντρωση Ιταλών γερουσιαστών στη Ρώμη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο ηγέτης της Λιβύης είπε ότι η επέκταση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ είναι το αποτέλεσμα της ανατροπής του Σαντάμ Χουσεΐν.

Συγκεκριμένα, ο Λίβυος ηγέτης είπε: «Το Ιράκ ήταν ένα φρούριο για την τρομοκρατία. Με τον Σαντάμ Χουσέιν η Αλ Κάιντα δεν μπορούσε να μπει εκεί. Τώρα, χάρη στην αμερικανική επέμβαση, μπαίνει κανείς στο Ιράκ σα να μπαίνει σε μύλο και από αυτή την κατάσταση επωφελείται η Αλ Κάιντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Gaddafi επίσης παρομοίωσε την επίθεση των ΗΠΑ κατά της χώρας του το 1986 με τον Osama Bin Landen: «Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην επίθεση των Αμερικανών το 1986 στα σπίτια μας και τις τρομοκρατικές ενέργειες του Bin Landen; Είμαστε κατά της τρομοκρατίας και την καταδικάζουμε, πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους λόγους αυτού του ολέθριου φαινομένου. Πρέπει να συνομιλήσουμε ακόμα και με το διάβολο αν χρειαστεί, προσπαθώντας να καταλάβουμε την τρομοκρατία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Muammar Gaddafi δημιουργήθηκε ένταση, όταν μέλη του ιταλικού Κοινοβουλίου διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία ενός δικτάτορα, όπως τον αποκάλεσαν, στην «καρδιά» των δημοκρατικών θεσμών, ενώ φοιτητές ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά της επίσκεψης Gaddafi και ορισμένοι άναψαν καπνογόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης