Δυνατό πλήγμα δέχτηκε το προφίλ του Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ, ύστερα από το άστοχο σχόλιο που έκανε στην εκπομπή του Τζέι Λένο, στην οποία εμφανίστηκε χθες, όταν παρομοίωσε τις επιδόσεις του στο μπόουλινγκ με εκείνες των αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο οικοδεσπότης του σόου ρώτησε τον Ομπάμα αν θα τοποθετηθεί μπασκέτα στο Λευκό Οίκο, προκειμένου ο πρόεδρος των ΗΠΑ να ασχολείται με το αγαπημένο του σπορ, το μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακριβώς πριν από την ερώτηση για το μπάσκετ, ο Τζέι Λένο σχολίασε με περιπαικτικό ύφος, ότι προφανώς η εγκατάσταση στο Λευκό Οίκο για μπόουλινγκ θα καταστραφεί, θέλοντας να αστειευτεί για τις κακές επιδόσεις του Ομπάμα στο συγκεκριμένο σπορ.

Τότε, προς έκπληξη όλων των τηλεθεατών, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι το σκορ που πέτυχε στο μπόουλινγκ ήταν «σαν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, ο Ομπάμα συνειδητοποίησε πόσο άσχημο ήταν το σχόλιό του και πριν καν η εκπομπή βγει «στον αέρα», τηλεφώνησε στον πρόεδρο της επιτροπής των Παραολυμπιακών Αγώνων, Τιμ Σρίβερ, για να ζητήσει συγνώμη για ό,τι συνέβη και να διευκρινίσει ότι δεν ήθελε να προσβάλλει με κανέναν τρόπο τους ανθρώπους με αναπηρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σρίβερ δήλωσε μετά το τηλεφώνημα ότι είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι πως οι λέξεις είναι ικανές να πληγώσουν και οδηγούν σε στερεότυπα, ενώ αποκάλυψε πως ο Ομπάμα προσφέρθηκε να υποδεχτεί στο Λευκό Οίκο μερικούς αθλητές με ειδικές ικανότητες, προκειμένου να παίξουν μπάσκετ ή μπόουλινγκ.

(Πρώτη καταχώρηση 20 Μαρτίου 2009, 15:52)

Διαβάστε επίσης:

 Ο Ομπάμα στη χιουμοριστική εκπομπή του Τζέι Λένο, 20 Μαρτίου 2009, 11:10

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης