Περίπου 340.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία σήμερα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, που κρίνει τη σημερινή συμμετοχή στις διαμαρτυρίες «μειωμένη» σε σχέση με τις τέσσερις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεν αντιμετωπίζει «έλλειψη» καυσίμων εξαιτίας της απεργίας στα διυλιστήρια της χώρας και του αποκλεισμού των δεξαμενών καυσίμων που γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη» δήλωσε η Λαγκάρντ στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL και συμπληρώνει «Τα αποθέματα καυσίμων αρκούν για πολλές εβδομάδες».

Η υπουργός Οικονομίας συμπλήρωσε ότι «έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε 230 βενζινάδικα από τα 3.000 που υπάρχουν συνολικά, δηλαδή περίπου το 2%».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, τα 10 εκ των οποίων έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως, ενώ οι απεργοί εξακολουθούν να αποκλείουν τις δεξαμενές καυσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γαλλικά αεροδρόμια ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη κηροζίνης από την αρχή της εβδομάδας: ο αγωγός που προμηθεύει με καύσιμα τα παρισινά αεροδρόμια λειτουργεί «κατά διαστήματα» και το Ρουασί έχει αποθέματα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικολογίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης