Γαλλία: 50 μέλη του πληρώματος του «Σαρλ ντε Γκολ» διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 15:13
Γαλλία: 50 μέλη του πληρώματος του «Σαρλ ντε Γκολ» διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Πενήντα μέλη του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το Yπουργείο Στρατού, προσδιορίζοντας πως τρεις ναύτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους».

«Τα αποτελέσματα των 66 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατέληξαν στη διαπίστωση 50 κρουσμάτων κορωνοϊού πάνω στο Σαρλ ντε Γκολ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Yπουργείο, δύο ημέρες μετά την ενημέρωση για ύποπτα κρούσματα. «Καμία επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας των ναυτών στο σκάφος δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή» προσθέτει το Yπουργείο.

Η εστία της προσβολής των μελών του «Σαρλ ντε Γκολ» δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ το πυρηνοκίνητο σκάφος που διαπλέει τον Ατλαντικό δεν έχει έλθει σε επαφή με κάποιο ξένο στοιχείο από τις 15 Μαρτίου. Η διοίκησή του την περασμένη Τετάρτη είχε αποφασίσει να επισπεύσει τον κατάπλου του στη Γαλλία λόγω του εντοπισμού ύποπτων κρουσμάτων.

«Στόχος είναι να εντοπίσουμε τη διαδρομή μετάδοσης του κορωνοϊού και να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο για τον περιορισμό της επέκτασης του ιού» διευκρινίζει το Υπουργείο. Μία ομάδα των Υπηρεσιών Υγείας του Στρατού (SSA) έχει αποσταλεί από την Τετάρτη στο «Σαρλ ντε Γκολ» με δύο επιδημιολόγους, έναν ειδικό στη βιοασφάλεια και έναν γιατρό για τη λήψη δειγμάτων.

Οι τρεις ναύτες που απομακρύνθηκαν διακομίστηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σαντ-Αν στην Τουλόν για να «διατηρηθούν οι ιατρικές δυνατότητες» του σκάφους, υπογραμμίζει το υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε το πλήρωμα να φέρει υποχρεωτικά μάσκες προστασίας.

Μετά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Θίοντορ Ρούζβελτ», το «Σαρλ ντε Γκολ» είναι το δεύτερο σκάφος τέτοιας κλάσης που πλήττεται από την πανδημία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 15:16