Τα περιστατικά βίας εναντίον μουσουλμάνων, περιλαμβανομένων επιθέσεων εις βάρος γυναικών, έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλη τη Γαλλία, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν δύο οργανώσεις.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ισλαμοφοβίας, μια οργάνωση που συνδέεται με το επίσημο Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης της Γαλλίας, ανέφερε 32 περιστατικά αντι-μουσουλμανικής βίας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό κανονικές συνθήκες καταγράφει 4 με 5 καταγγελίες μουσουλμάνων στη διάρκεια μίας εβδομάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Αμπντάλα Ζέκρι.

Η Ένωση κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF), ένας ανεξάρτητος οργανισμός, επεσήμανε ότι κατέγραψε 29 περιστατικά.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο είχε καταγράψει συνολικά 178 περιστατικά τον Ιανουάριο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του περιοδικού «Charlie Hebdo» και ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γαλλία ζουν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, η μεγαλύτερη κοινότητα στην Ευρώπη, ενώ αποτελούν το 8% του πληθυσμού.

Ο Ζέκρι εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά στο μέλλον, διότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου ενθάρρυναν «υπερεθνικιστικές ομάδες, την άκρα δεξιά και ρατσιστές» να βάλουν στο στόχαστρό τους μουσουλμάνους.

«Εκμεταλλεύονται την ατμόσφαιρα για να ξεσπάσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του CCIF Γιάσερ Λουάτι σημείωσε ότι έχει λάβει αμέτρητες καταγγελίες και παράπονα από μουσουλμάνους, καθώς και τηλεφωνήματα με τα οποία του ζητούν τη γνώμη του σχετικά με το αν είναι ασφαλές να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Οι μουσουλμάνοι έχουν γίνει ο εσωτερικός εχθρός» ανέφερε ο Λουάτι, προσθέτοντας ότι η παρουσίαση των περιστατικών από τα μέσα δεν είναι πλήρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης