Γαλλία: Ανάλυση δειγμάτων πιθανών χημικών όπλων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 04:37
Γαλλία: Ανάλυση δειγμάτων πιθανών χημικών όπλων
Η Γαλλία θα αναλύσει τα δείγματα πιθανών χημικών όπλων που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία και τα οποία μετέφεραν «λαθραία» στη Γαλλία δημοσιογράφοι της Le Monde, ανακοίνωσε την Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος, κρατώντας τον όρο της ανωνυμίας.

«Τα δείγματα μεταφέρθηκαν σε μας (από τους δημοσιογράφους της Le Monde).

Συμφωνήσαμε για την πραγματοποίηση ανάλυσης», δήλωσε ο ανώτερος υπάλληλος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η γαλλική κυβέρνηση όπως οι αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, θα αναλύσει τα δείγμα και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες Η χρήση χημικών όπλων σε διάφορα μέρη της Συρίας, είναι μια φήμη έως πιθανότητα που είναι πολύ διαδεδομένη τις τελευταίες εβδομάδες αλλά δεν έχει αποδειχθεί επισήμως. Ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί «σε μικρές ποσότητες» τουλάχιστον δύο φορές στη εμφύλια σύγκρουση.

Αλλά και πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής εφημερίδας Liberation, έχουν αναφέρει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων.Ο ΟΗΕ προσπαθεί μάταια να πείσει τη Δαμασκό να αφήσει στο εσωτερικό της Συρίας εμπειρογνώμονες που θα ερευνήσουν τις αλληλοκατηγορίες από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σχετικά με τη χρήση αυτών των όπλων.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 04:37