Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν απόψε στο κέντρο του Παρισιού, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τους, προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το αρχηγείο της αστυνομίας.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν: δύο από τους τραυματίες φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.

Ωστόσο, δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Το πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο δράστης ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Κρατούς» και η πράξη του πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα προς τις χώρες που βομβάρδισαν τη Συρία και το Ιράκ.

Το μήνυμα του Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η Γαλλία πληρώνει «για ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος», μετά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι, με τουλάχιστον έναν νεκρό, διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας».

«Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα», επεσήμανε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

«Εκ μέρους όλων των Γάλλων, χαιρετίζω το θάρρος των αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Η Γαλλία πληρώνει ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος, αλλά δεν υποχωρεί ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας».

Το μήνυμα του Γάλλου πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ, από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στο BFMTV ανέφερε ότι ο δράστης δεν έχει αναγνωρισθεί ακόμη και ότι εξουδετερώθηκε εννιά λεπτά αφότου ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης