Γαλλία: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού ενδέχεται να αντιμετωπίσει η χώρα τον Νοέμβριο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 11:51
Γαλλία: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού ενδέχεται να αντιμετωπίσει η χώρα τον Νοέμβριο

Δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο, δήλωσε σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης σήμερα, την ώρα που ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί στη Μασσαλία λόγω του Covid-19.

«Υπάρχουν φόβοι για ένα κύμα τον Νοέμβριο» δήλωσε ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της επιδημίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Η Γαλλία έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid-19 παγκοσμίως και η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιβάλει νέους περιορισμούς ή lockdown.

Οι Αρχές στη Μασσαλία ανακοίνωσαν αργά την Τρίτη ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια στην πόλη θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 ως τις 06:00, από τις 26 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη.

Το γαλλικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τρίτη 3.304 νέα κρούσματα Covid-19, αριθμό μικρότερο από αυτούς που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά, στη Γαλλία έχουν καταμετρηθεί 30.544 θάνατοι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 12:01