Δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο, δήλωσε σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης σήμερα, την ώρα που ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί στη Μασσαλία λόγω του Covid-19.

«Υπάρχουν φόβοι για ένα κύμα τον Νοέμβριο» δήλωσε ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της επιδημίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid-19 παγκοσμίως και η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιβάλει νέους περιορισμούς ή lockdown.

Οι Αρχές στη Μασσαλία ανακοίνωσαν αργά την Τρίτη ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια στην πόλη θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 ως τις 06:00, από τις 26 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη.

Το γαλλικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τρίτη 3.304 νέα κρούσματα Covid-19, αριθμό μικρότερο από αυτούς που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά, στη Γαλλία έχουν καταμετρηθεί 30.544 θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης