Διπλωματική είναι η στάση που κρατά η γαλλική κυβέρνηση ως προς το δημοσίευμα της εφημερίδας Times, στο οποίο αναφερόταν ότι οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν πλήρωναν τους ταλιμπάν, εξαγοράζοντας την ηρεμία τους, κάτι που… παρέλειψαν να πουν στις γαλλικές δυνάμεις που τις αντικατέστησαν.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται «να αμφισβητήσει τον λόγο της ιταλικής κυβέρνησης», η οποία διέψευσε επισήμως τις πληροφορίες των Times.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ιταλικές αρχές απάντησαν και η απάντησή τους αρκεί, δεν χρειάζεται να τις ξαναρωτήσουμε», δήλωσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες κατέβαλαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια στους διοικητές των ταλιμπάν και στους τοπικούς πολέμαρχους για να εξασφαλίσουν ειρήνη στην επαρχία Σαρούμπι.

Όταν τους αντικατέστησαν οι Γάλλοι, δεν γνώριζαν για το «λάδωμα» και έτσι δέκα από αυτούς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενέδρας στην περιοχή τον Αύγουστο του 2008 αφού είχαν υποτιμήσει τους κινδύνους. Η ιταλική κυβέρνηση χαρακτήρισε «απολύτως αβάσιμες» τις πληροφορίες της εφημερίδας, ενώ ο Ιταλός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει τη δικαστική δίωξη της εφημερίδας, που δημοσίευσε αυτά τα «σκουπίδια».

Διαβάστε επίσης:
Οργή Ιταλών για το δημοσίευμα των “Τimes”, 16 Οκτωβρίου 2009, 05:37
Εξαγόραζαν την εύνοια των Ταλιμπάν, 15 Οκτωβρίου 2009, 12:46

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης