Ερευνητές του ινστιτούτου ποινικών ερευνών της γαλλικής χωροφυλακής δεν βρήκαν κανένα ίχνος εκρηκτικών στα λείψανα των γάλλων επιβατών του αεροσκάφους που συνετρίβη πέρυσι στη Μεσόγειο, καθώς εκτελούσε την πτήση MS804 της εταιρείας Egypt Air από το Παρίσι στο Κάιρο, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα της Φιγκαρό, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μια πηγή ενήμερη για τα ευρήματα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, αντικρούει δηλώσεις αιγύπτιων ερευνητών, οι οποίοι είχαν δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στις σορούς των επιβατών του αεροσκάφους.

Γάλλοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει τον Δεκέμβριο εναντίον της πρόωρης εξαγωγής συμπερασμάτων για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους τη 19η Μαΐου 2016 που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 66 επιβαίνοντες στην πτήση, ανάμεσά τους 12 Γάλλοι πολίτες.

«Η υπόθεση που πρότειναν οι Αιγύπτιοι—ότι έγινε μια έκρηξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, εξαιτίας μιας βόμβας που μπορεί να είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού—κατά συνέπεια αποκλείεται», αναφέρει το δημοσίευμα της Φιγκαρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λείψανα των 12 Γάλλων υπηκόων επιστράφηκαν στην πατρίδα τους τον Ιανουάριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ-Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης