Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση για διεθνή κινητοποίηση στην καταπολέμηση του AIDS προκειμένου να “σωθούν 16 εκατομμύρια ζωές”, όταν εμφανίστηκε δίπλα στον ‘Ελτον Τζον κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μουσικής στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το AIDS συνεχίζει να υπάρχει, να χτυπά, να εξελίσσεται”, δήλωσε ο Μακρόν ενώπιον περίπου 2.000 συγκεντρωμένων στον κήπο του προεδρικού μεγάρου. “Συνεπώς έχουμε ακόμη να κάνουμε πάρα πολλά για να συνεχίσουμε να πείθουμε ότι ή προστασία είναι επιτακτικότητα και ότι η νόσος δεν είναι μια ιστορία της προηγουμένης γενιάς αλλά των νέων σήμερα. Και παντού στον κόσμο το AIDS, η φυματίωση και η ελονοσία προσβάλλουν ακόμη εκατομμύρια ανθρώπους, με μια συντριπτική ανισότητα, καθώς όσο φτωχότερος είσαι τόσο περισσότερο πλήττεσαι”.

Ο Μακρόν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ώστε η προσεχής διάσκεψη του Ταμείου κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας που θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, να συγκεντρώσει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προσεχή τριετία, δηλαδή περισσότερα από αυτά της διάσκεψης του 2016 στον Καναδά. “Είναι απλό, είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Γιατί δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τα χρήματα για τα επόμενα τρία χρόνια. Σας χρειάζομαι για να σωθούν 16 εκατομμύρια ζωές”, προειδοποίησε ο Μακρόν θυμίζοντας ότι το Ταμείο έχει σώσει 27 εκατομμύρια ανθρώπους από το 2002 που ιδρύθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής στον ‘Ελτον Τζον

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας απένειμε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής στον 72χρονο Βρετανό, τον οποίο αποκάλεσε “ίνδαλμα” παρουσία σχεδόν 20 φίλων του διάσημου μουσικού, ανάμεσά τους ο σύζυγός του Ντέιβιντ Φέρνις και τα δύο παιδιά τους.

“Αυτή η δέσμευσή σας για τη μουσική και την καταπολέμηση του AIDS, είναι και η ιστορία της ζωής σας, αγαπητέ ‘Ελτον”, του είπε.

Πάνω στη σκηνή, ο ‘Ελτον Τζον, φορώντας ροζ γυαλιά και μια μπλούζα που έγραφε “Benny and the Jets”, δήλωσε ότι τον “συνδέει μια βαθιά ιστορία αγάπης με τη Γαλλία” και “ευχαρίστησε” τη χώρα αυτή για τη προσήλωσή της “στη μάχη κατά του AIDS” προτρέποντας την να συνεχίσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης