Γαλλία: Επιτέθηκαν σε υποψήφια της Δεξιάς - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 13:22
Γαλλία: Επιτέθηκαν σε υποψήφια της Δεξιάς - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Η απόλυτη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών δεν προκάλεσε μόνο την κατάρρευση της Δεξιάς, αλλά έστρεψε και τους πολίτες εναντίον της.

Αυτό σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ μετά την επίθεση που δέχθηκε σημαντικό στέλεχος του συντηρητικού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί», η Nathalie Kosciusko-Morizet, πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί και υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια του Παρισιού.

Η Nathalie Kosciusko-Morizet περιόδευε στους δρόμους του 5ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας και μοίραζε τα φυλλάδιά της, όταν δέχτηκε επίθεση από έναν 50χρονο άνδρα.Της πέταξε τα φυλλάδια στο πρόσωπο, τη χτύπησε με αυτά και είχε στόχο να συνεχίσει την επίθεση. «Βρομο-καλοαναθρεμμένοι, σκατ@νιοι» της φώναξε. «Εσείς φταίτε που έχουμε την Ινταλγκό (Σοσιαλιστικό κόμμα) δήμαρχο στο Παρίσι σήμερα!» της είπε ο άνδρας. «Γυρίστε στην επαρχία» πρόσθεσε και εξαφανίστηκε προς το πλησιέστερο μετρό.Η υποψήφια βουλευτής έπεσε στο έδαφος λιπόθυμη για αρκετά λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη βοήθεια της πυροσβεστικής.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο Twitter: «Πράξη δειλίας, απαράδεκτη» έγραψε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 15:09