Την επιστροφή του πρώην αφεντικού τους διεκδικούν 130 εργαζόμενοι στο Σεν Μαλό της Γαλλίας, αποφασίζοντας να κηρύξουν απεργία διαρκείας.

Οι εργαζόμενοι μίας φαρμακευτικής εταιρείας διαδηλώνουν τις τελευταίες δύο ημέρες έξω από την έδρα του Laboratoire de la mer, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας παρασκευής ρινικών διαλυμάτων με βάση το θαλασσινό νερό, απαιτώντας να επιστρέψει στη θέση του ο επικεφαλής τους, Ολιβιέ Μπερτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο πατέρας του Μπερτό ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε πριν από 25 χρόνια την εταιρεία, η οποία στα τέλη του 2014 πέρασε στην ιδιοκτησία του αμερικανικού ομίλου Perrigo.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν έφτασαν στο Σεν Μαλό δύο εκπρόσωποι της Perrigo, ανακοινώνοντας την κατάργηση της θέσης του κ. Μπερτό.

«Χωρίς καμία εισαγωγή, μου λένε: “Ξεκινάμε αναδιάρθρωση του Laboratoire de la mer προκειμένου να το ενσωματώσουμε πλήρως στον όμιλο Perrigo και η θέση σου καταργείται”» είπε ο 49χρονος Μπερτό, ο οποίος υποστήριξε ότι του ζήτησαν να αποχωρήσει από το γραφείο του εντός πέντε λεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Μπερτό επεσήμανε ότι η εταιρεία εδώ και χρόνια καταγράφει διψήφια ανάπτυξη ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους φέτος αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 35%.

Ζήτησε επίσης από τους πρώην υφισταμένους του να συνεχίσουν να αντιστέκονται, ελπίζοντας να ξανακερδίσει τη θέση του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης