Mετά το τέλος Ιανουαρίου θα αποφασίσει η Γερμανία αν θα ενισχύσει τις δυνάμεις της χώρας στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel .

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού, Yousaf Raza Gillani, στο Βερολίνο, η Merkel τόνισε ότι η Γερμανία θα πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα μετά τη διάσκεψη που θα γίνει για το Αφγανιστάν στο τέλος Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύναμη που έχει ήδη στείλει η Γερμανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια(Isaf), η οποία συνολικά αριθμεί 100.000 στρατιωτικούς, εκ των οποίων 65.000 είναι υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Pierre Lellouche, δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα στείλει ενισχύσεις στο Αφγανιστάν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Lellouche, ο οποίος έχει υπάρξει και απεσταλμένος του Γάλλου προέδρου στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η χώρα δεν θα στείλει τους επιπλέον 1.500 στρατιώτες που του ζήτησαν οι ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για την απουσία συζητήσεων γύρω από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης