Γαλλία-Γερμανία για την ενίσχυση των στρατευμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 16:47
Γαλλία-Γερμανία για την ενίσχυση των στρατευμάτων
Mετά το τέλος Ιανουαρίου θα αποφασίσει η Γερμανία αν θα ενισχύσει τις δυνάμεις της χώρας στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel .

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού, Yousaf Raza Gillani, στο Βερολίνο, η Merkel τόνισε ότι η Γερμανία θα πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα μετά τη διάσκεψη που θα γίνει για το Αφγανιστάν στο τέλος Ιανουαρίου.

Η δύναμη που έχει ήδη στείλει η Γερμανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια(Isaf), η οποία συνολικά αριθμεί 100.000 στρατιωτικούς, εκ των οποίων 65.000 είναι υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Pierre Lellouche, δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα στείλει ενισχύσεις στο Αφγανιστάν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Lellouche, ο οποίος έχει υπάρξει και απεσταλμένος του Γάλλου προέδρου στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η χώρα δεν θα στείλει τους επιπλέον 1.500 στρατιώτες που του ζήτησαν οι ΗΠΑ.

Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για την απουσία συζητήσεων γύρω από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 19:07