Περισσότερη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους της χώρας έχουν οι Γάλλοι ψηφοφόροι, παρά στους δύο Σοσιαλιστές αντιπάλους του, αν και οι μισοί αναφέρουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Στην ερώτηση της Ifop για το ποιος από τους υποψήφιους για την προεδρία παρέχει στους ψηφοφόρους μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της Γαλλίας, το 28% προτίμησε τον Νικολά Σαρκοζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, το 20% τάχθηκε υπέρ της Μαρτίν Ομπρί, η οποία είναι υποψήφια για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η διαφορά ήταν μικρότερη όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα στον Νικολά Σαρκοζί και στον επίσης υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ. Το 27% επέλεξε τον Γάλλο πρόεδρο, ενώ το 25% έδειξε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Ολάντ.

Ωστόσο, ανάμεσα στον Σαρκοζί και την Ομπρί, το 52% δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν από τους δύο, ενώ ανάμεσα στον Σαρκοζί και τον Ολάντ το 48% είχε την ίδια άποψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης