Η εισαγγελία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη σε 20 χρόνια κάθειρξη του Αμπντελκαντέρ Μερά, αδελφού του τζιχαντιστή Μοχάμεντ Μερά ο οποίος σκότωσε τον Μάρτιο του 2012 επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η εισαγγελία του Παρισιού εκτίμησε ότι το ειδικό κακουργιοδικείο στην προχθεσινή του απόφαση «δεν υπολόγισε όλες τις νομικές συνέπειες των γεγονότων που του παρουσιάστηκαν», αναφερόμενη στο γεγονός ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μερά για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά όχι συνεργό στις επτά δολοφονίες που διέπραξε ο αδελφός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έφεση της εισαγγελίας αφορά επίσης και τον Φετά Μαλκό, που κατηγορείτο ότι πούλησε το όπλο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο στον Μερά ενώ γνώριζε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του Αμπντελκαντέρ Μερά είχε δηλώσει ότι «πιστεύει» πως θα υπάρξει δεύτερη δίκη, ενώ είχε χαρακτηρίσει «αυστηρή» την ποινή που επιβλήθηκε στον πελάτη του.

Από την πλευρά της η Λατίφα Ιμπν Ζιατέν, μια από τις μητέρες των θυμάτων, είχε εκφράσει την ελπίδα να ασκήσει έφεση η εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω η εισαγγελία και οι δικηγόροι να ασκήσουν έφεση. Οι οικογένειες (των θυμάτων) δεν έχουν τη δύναμη. Ελπίζω η εισαγγελία να κάνει το απαραίτητο», δήλωσε, εκφράζοντας «την απογοήτευσή της» για την απόφαση.

Η εισαγγελέας Ναϊμά Ρουντλόφ είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Αμπντελκαντέρ Μερά στην αγόρευσή της, μετά τις γεμάτες οδύνη καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων του Μοχάμεντ. Τρία από τα θύματα του Μοχάμεντ Μερά ήταν στρατιώτες και τα άλλα τέσσερα Εβραίοι, εκ των οποίων τρία μικρά παιδιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης