Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα ότι η εμφάνιση τέταρτου κύματος της πανδημίας ήδη από τα τέλη του Ιουλίου είναι μία πιθανότητα, επιβεβαιώνοντας τη χθεσινή προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ο οποίος εξέφρασε έντονη ανησυχία για την πορεία της μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα και απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό των ανεμβολίαστων.

«Εδώ και λιγότερο από μία εβδομάδα, η επιδημία κερδίζει πάλι έδαφος, καθώς η παραλλαγή Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική» δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος στο δίκτυο France Inter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάνω από το 30% των κρουσμάτων συνδέονται με την παραλλαγή Δέλτα και έχουμε γύρω μας παραδείγματα που δείχνουν ότι η κατάσταση μπορεί να είναι τα προεόρτια ανάφλεξης της επιδημίας» είπε.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τέταρτο κύμα της επιδημίας στα τέλη του Ιουλίου, απάντησε ότι αποτελεί «πιθανότητα», αλλά όχι και «πεπρωμένο». 

Όμως «παρακολουθήσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο μία έκρηξη που έγινε πολύ γρήγορα μετά τις πρώτες πρόδρομες ενδείξεις και μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τις ενδείξεις αυτές τις βλέπουμε σήμερα στη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ινστιτούτο Παστέρ από την πλευρά του είχε προβλέψει στις 29 Ιουνίου πιθανό τέταρτο κύμα της επιδημίας το φθινόπωρο, αν συνεχίζονταν οι ρυθμοί εμβολιασμού.

«Το αγγλικό παράδειγμα δείχνει ότι ένα κύμα είναι πιθανό ήδη από τα τέλη του Ιουλίου. Μπορούμε να το περιορίσουμε και να περιορίσουμε τις υγειονομικές επιπτώσεις: μέτρα προστασίας, εμβόλιο, τεστ/ενημέρωση/προστασία» προειδοποίησε χθες, Κυριακή, το βράδυ μέσω του Twitter ο Ολιβιέ Βεράν απευθύνοντας έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στη Γαλλία, περισσότερα από 34,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου (το 51,2% του πληθυσμού) και περισσότερα από 24,4 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό (το 36,2% του πληθυσμού), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Συνολικά, 2.549 νέα κρούσματα του Covid-19 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο χθες, με τον δείκτη θετικότητας να παραμένει χαμηλά στο 0,8% κατά τις τελευταίες 7 ημέρες.

Συνολικά 111.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γαλλία από την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων και τις περιφερειακές αρχές για να συζητήσουν το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης