Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, κάλεσε τους Eυρωπαίους ηγέτες να «δείξουν στους λαούς της Ευρώπης πως υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο θα γεννήσει μια νέα ελπίδα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», εξέφρασε την ανησυχία του «για την ανικανότητα που δείχνει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη». Όπως υπογράμμισε, «αυτή είναι και η αιτία της δυσπιστίας των λαών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απέναντι σε αυτές τις κρίσεις έχουμε ανάγκη άμεσων απαντήσεων, μεγαλύτερης αλληλεγγύης και τελικά μεγαλύτερης ενότητας ώστε να γίνει η Ευρώπη πιο αποτελεσματική. Πρέπει να αποφευχθεί οι ευρωπαϊκοί λαοί να είναι καταδικασμένοι σε ισόβια λιτότητα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κλήθηκε να σχολιάσει δημοσκόπηση της «Ifop-Fiducial», η οποία έδειξε πως οι πολίτες τεσσάρων μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) αμφιβάλλουν για τη δυνατότητα της Ελλάδας να παραμείνει μέσα σε αυτή, ωστόσο συνεχίζουν να υποστηρίζουν το ενιαίο νόμισμα.

«Αυτό που μου προκαλεί έκπληξη είναι η αντίφαση στις απαντήσεις: δεν μπορεί από τη μία να πιστεύεις στο ευρώ και από την άλλη να μην στηρίζεις τους μηχανισμούς αλληλεγγύης που διασφαλίζουν την δημοσιονομική και νομισματική σταθερότητα», επεσήμανε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανάπτυξη είναι πλέον απόλυτη προτεραιότητα. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δώσουμε σε αυτήν το φιλόδοξο σχέδιο συγκεκριμένο πλαίσιο. Όμως ταυτόχρονα έχουμε ανάγκη ενός οδικού χάρτη, ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αν θέλουμε τα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής ανάκαμψης να συμβαδίζουν περισσότερο με την πολιτική ολοκλήρωση», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης