Η κράτηση του Κάρλος Γκοσν στην Ιαπωνία, διάρκειας ήδη δύο μηνών, στοχεύει στο να τον «κάνει να σπάσει», όμως ο πρώην επικεφαλής της Nissan θα «πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις» διαβεβαίωσε η σύζυγός του στο περιοδικό Paris Match.

Ο 64χρονος Γκοσν κρατείται «σε φρικτές, ήτοι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης» δήλωσε η Κάρολ Γκοσν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δικαιούται να τον αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια, όπως σε κάθε αθώο μέχρι αποδείξεως του εναντίου» σημείωσε η ίδια.

Η Κάρολ Γκοσν απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και στην οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Το Σάββατο, έπειτα από 10 ημέρες μιας μακράς αναμονής, το υπουργείο Εξωτερικών μου επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την επιστολή μου και αναμένεται να απαντήσει σύντομα».

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σύζυγός μου δεν βλέπει το φως της ημέρας, το φως στο κελί του είναι συνεχώς αναμμένο, δεν έχει δικαίωμα να γράφει ούτε να ξαπλώνει, εκτός από τις ώρες που του επιτρέπεται, τον υπόλοιπο χρόνο πρέπει να είναι καθιστός, με το πρόσωπο ακάλυπτο. Όσα υπομένει είναι βίαια» περιέγραψε η σύζυγος του Κάρλος Γκοσν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πώς μια δημοκρατική χώρα μπορεί να έχει υπό κράτηση έναν αθώο μέχρι αποδείξεως του εναντίου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και υπό τέτοιες συνθήκες (…); Η ζωή στην απομόνωση είναι ένας ζουρλομανδύας που στοχεύει στο να τον κάνει να σπάσει» υπογράμμισε, διατυπώνοντας επίσης «τη μεγάλη της ανησυχία» για την υγεία του συζύγου της.

«Γνωρίζω ότι έχασε 10 κιλά και έπρεπε να διακόψει τη θεραπεία που έκανε για τη χοληστερίνη (…). Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ιαπωνία τον βρήκε πολύ αδύνατο τον τελευταίο καιρό, γεγονός που δεν με καθησυχάζει» συνέχισε η Κάρολ Γκοσν.

Ο Κάρλος Γκοσν, που συνελήφθη κατά την αποβίβασή του από το ιδιωτικό του τζετ στην Ιαπωνία στις 19 Νοεμβρίου, κατηγορείται μεταξύ άλλων για κατάχρηση εμπιστοσύνης. Σε μια πρώτη εμφάνισή του ενώπιον δικαστηρίου την 8η Ιανουαρίου, ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι κατηγορείται άδικα διαβεβαιώνοντας ότι «ενήργησε πάντα με ακεραιότητα».

«Ένας από τους λόγους που οι δικαστές επικαλέστηκαν για να παραμείνει υπό κράτηση είναι ο φόβος τους να διαφύγει στο εξωτερικό. Μπορώ να σας πω ότι δεν είναι άνθρωπος που θα προσπαθούσε να ξεγλιστρήσει (…) γνωρίζω ότι θα αντιμετωπίσει, θα πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις για την τιμή του» υπογράμμισε η σύζυγός του πρώην επικεφαλής της Nissan.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης