Ο Μαρσέλ Μπερτομέ είναι ο γηραιότερος δήμαρχος της Γαλλίας και σχεδιάζει, στα 97 του, να επιδιώξει άλλη μία εξαετή θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

«Έχω ακόμη πράγματα να κάνω», είπε ο Μπερτομέ, από το 1971 δήμαρχος του Σεν-Σερέν-σιρ-λίλ. «Υπάρχουν νέες προκλήσεις για να αντιμετωπισθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπερτομέ επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο το 2014 ως δήμαρχος αυτού του χωριού κοντά στο Μπορντό, το οποίο είχε το 2016 3.160 κατοίκους, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές. Όμως, στις φετινές εκλογές του Μαρτίου δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που είχαν εκλεγεί την τελευταία φορά με το αριστερό ψηφοδέλτιό του, σχεδιάζουν τώρα να είναι αντίπαλοί του.

Ο απερχόμενος δήμαρχος απέρριψε αγανακτισμένος οποιαδήποτε υπόθεση ότι η ηλικία του μπορεί να μετρήσει σε βάρος του: «Μπορείς να είσαι ένας αξιόλογος άνθρωπος στα 98 σου και υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να είναι ανόητοι στην ηλικία των 20 ετών», είπε.

Δημοτικές εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 15 και στις 22 Μαρτίου σε όλη τη Γαλλία. Το κεντρώο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει να απλώσει τοπικές ρίζες για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 2016, όμως κινδυνεύει να κερδίσει λίγες σημαντικές πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης