Κάθε χρόνο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη στη Λιλ της Γαλλίας πραγματοποιείται το μεγάλο φεστιβάλ της Braderie με χιλιάδες ευρωπαίους να έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Το 2016 το Γαλλικό κράτος ακύρωσε το καθιερωμένο αυτό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα δεκαετίες στο γαλλικό βορρά από φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος. Το 2017 η πόλη της Λιλ και οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το φεστιβάλ αυτό έπειτα από μία χρονιά αγρανάπαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται όμως πως οι κάτοικοι της Λιλ σήμερα το πρωί αντίκρισαν κάτι το ανησυχητικό. Στο κομμάτι της παλιάς πόλης Vieux Lille οι τοπικές αρχές εντόπισαν ένα κουτί στο οποίο φαίνεται να είναι ύποπτο για εκρηκτικά.

Στο εξωτερικό μέρος του κουτιού αυτού ήταν γραμμένο «το κουτί αυτό περιέχει…». Η αστυνομία ήταν εκεί για να ελέγξει το περιεχόμενο του ύποπτου αυτού κουτιού και όλοι οι δρόμοι της παλιάς πόλης παρέμειναν κλειστοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φήμες κατοίκων της περιοχής λένε πως δεν είναι καθόλου απίθανο οι εμπλεκόμενοι να έχουν νοικιάσει διαμέρισμα στο κέντρο της Λίλ προκειμένου να πετύχουν ευκολότερα το στόχο τους. 30.000 αστυνομικοί από όλοι τη Γαλλία θα βρίσκονται στη Λιλ 2 και 3 Σεπτέμβρη για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης