Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είπε ότι η Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί να κινηθεί σε διαφορετικές ταχύτητες στο μέλλον, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να ηγούνται και άλλες χώρες να ακολουθήσουν μετά.

«Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος για διαφορετικές ταχύτητες στη συνεργασία», έγραψε στην Bild.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μερικοί – ιδιαίτερα η Γαλλία και η Γερμανία – χρειάζεται να δείξουν το δρόμο, για παράδειγμα στην ενεργειακή πολιτική ή στη συνεργασία στην οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική. Οι άλλοι μπορούν ν’ ακολουθήσουν όταν είναι έτοιμοι», αναφέρει και συνεχίζει:

«Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι όλα. Αλλά χρειαζόμαστε βαθύτερη συνεργασία κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι δηλώσεις του Γκάμπριελ δημοσιεύονται την ίδια μέρα που θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ του Κάμερον και της Μέρκελ στο Βερολίνο στην προσπάθεια του πρώτου να βρει υποστήριξη για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει για να γίνει πιο κοινωνική και πιο δίκαια, και υποστήριξε την αύξηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν δουλειές, καθώς και τη δίκαια διανομή μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική.

«Τα προβλήματα που απλώνονται μπροστά μας είναι τόσο μεγάλα, ώστε κάθε χώρα αδυνατεί να τα λύσει μόνη της, ακόμα και η ισχυρή Γερμανία. Γι’ αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη», υποστηρίζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης