Γαλλία: «Κεφάλι» παίρνει στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 12:38
Γαλλία: «Κεφάλι» παίρνει στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν
Προβάδισμα φαίνεται να «χτίζει» στις δημοσκοπήσεις ο κεντρώος - σοσιαλφιλελεύθερος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει φτάσει και σε ορισμένες έρευνες ξεπεράσει την υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Σε δημοσκόπηση της Harris, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο οποίος έχει πολιτική καταγωγή από την Κεντροαριστερά, αλλά πλέον αναφέρεται πολιτικά στον χώρο του προοδευτικού Κέντρου, λαμβάνει 26%, έναντι 25% της κας Λεπέν, την οποία και νικά εύκολα σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τον β' γύρο.

Ο κ. Μακρόν εμφανίζεται να πετά οριστικά εκτός β' γύρου το πάλαι ποτέ φαβορί των εκλογών, υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος περιορίζεται σε ποσοστό 17%, πληρώνοντας το σκάνδαλο με τις φερόμενες ως αργομισθίες της συζύγου και δύο εκ των παιδιών του στο κοινοβούλιο.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial, ο κ. Μακρόν λαμβάνει ακριβώς το ίδιο ποσοστό με τη Μαρίν Λεπέν, 25,5%, ενώ ο κ. Φιγιόν ακολουθεί με 18%.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 12:41