Γαλλία-κορωνοϊός: Επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης δεν διαβλέπει επάνοδο στην κανονικότητα πριν από το φθινόπωρο του 2021

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 12:18
Γαλλία-κορωνοϊός: Επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης δεν διαβλέπει επάνοδο στην κανονικότητα πριν από το φθινόπωρο του 2021

Ο γαλλικός πληθυσμός δεν θα έχει επανέλθει μάλλον στους «φυσιολογικούς» ρυθμούς της ζωής του πριν από το φθινόπωρο του 2021 μετά την πανδημία του Covid-19, δήλωσε σήμερα εξέχων επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

«Έχουμε έναν ιό η κυκλοφορία του οποίου συνεχίζει να είναι μεγάλη, ενώ μόλις βγαίνουμε από ένα δεύτερο lockdown» σημείωσε επίσης ο ανοσολόγος Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

«Η παραγωγή των εμβολίων θα είναι πιο αργή από αυτό που προβλεπόταν πριν από 15 μέρες ή τρεις εβδομάδες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν θα αντιμετωπίσουμε μια έλλειψη εμβολίων, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με κάτι που εξαπλώνεται περισσότερο με την πάροδο του χρόνου».

Ο Ντελφρεσί υπολόγισε ότι υπάρχουν 22 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία που είναι πιο ευάλωτοι από άλλους και ότι μπορεί να πάρει έως τον Μάιο για να εμβολιαστούν όλοι, προτού αρχίσει η διάθεση δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19 σε άλλους.

Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να υφίστανται περιορισμούς στις καθημερινές τους ζωές στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της διασποράς του νέου κορωνοϊού μέχρι το φθινόπωρο του 2021, ο Ντελφρεσί απάντησε: «Πάνω κάτω».

Ο κόσμος στη Γαλλία θα μπορεί να αρχίσει να λαμβάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 των Pfizer/BioNTech την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου αν η ΕΕ το εγκρίνει την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Τετάρτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Η Γαλλία κατέγραψε 18.254 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το περασμένο 24ωρο, ανέφερε χθες Πέμπτη ο διευθυντής δημόσιας Υγείας Ζερόμ Σαλομόν. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τις 20 Νοεμβρίου. Η Γαλλία βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, έχοντας καταγράψει περισσότερα από 2,42 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέχρι στιγμής.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 14:19