Υπό ισχυρή αστυνομική προστασία ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, οι γαλλικές αρχές να ξηλώνουν ένα μέρος της «ζούγκλας» του Καλαί, πραγματοποιώντας έτσι το πρώτο στάδιο της διάλυσης της μεγάλης παραγκούπολης που αποτελεί καταυλισμό των προσφύγων. Το πράσινο φως για την έναρξη της κατεδάφισης είχε δοθεί από το γαλλικό δικαστήριο την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Εργάτες μιας ιδιωτικής επιχείρησης, που μισθώθηκε από το κράτος, έφθασαν με δύο μπουλντόζες και διέλυσαν περίπου 20 αυτοσχέδια καταλύματα σε μια ζώνη 100 τετραγωνικών μέτρων, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικοί μετανάστες μάζευαν στρώματα και φιάλες αερίου. Πολλοί παρατηρούσαν από απόσταση την επιχείρηση αυτή, η οποία έλαβε χώρα σ’ έναν τομέα του καταυλισμού που είχαν «χτενίσει» δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή ταραχών.

Το βόρειο τμήμα, στο οποίο στεγάζονται μέσα σε σκηνές και παράγκες από 1.100 έως 3.500 πρόσφυγες, δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτή την απόφαση της δικαιοσύνης και οι μετανάστες παραμένουν εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης