Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 22χρονο το βράδυ της Τρίτης στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία, έδωσε μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων κατά την προφυλάκισή του. Yποστηρίζοντας ότι πυροβόλησε «χωρίς να το θέλει», δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

«Παραδέχθηκε πως είχε κάνει μια δήλωση η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την αλήθεια», στην πρώτη κατάθεσή του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Λοράν-Φρανκ Λιενάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστυνομικός έχει προφυλακιστεί από χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι για «εκούσια βία από πρόσωπο θεματοφύλακα της δημόσιας αρχής που προκάλεσε τον θάνατο χωρίς πρόθεση».

Αυτή τη φορά «δήλωσε πως ήταν ένας πυροβολισμός κατά λάθος» στους ερευνητές της Γενικής επιθεώρησης της εθνικής αστυνομίας, εξήγησε ο δικηγόρος του. Στις πρώτες καταθέσεις του είχε υπσοτηρίξει πως βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

«Αναμένουμε να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Κανονικά το απόγευμα» θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή, διευκρίνισε ο δικηγόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον θάνατο του 22χρονου Αμπουμπακάρ Φ., ακολούθησαν από το βράδυ της Τρίτης τρεις νύχτες βίας σε συνοικίες της Νάντης με την πυρπόληση δημόσιων κτιρίων και αυτοκινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης