Γαλλία: Ο υπ. Εσωτερικών θα παραιτηθεί μετά τις ευρωεκλογές για να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος

Γαλλία: Ο υπ. Εσωτερικών θα παραιτηθεί μετά τις ευρωεκλογές για να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, δήλωσε στο περιοδικό «L'Express» ότι σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Λιόν το 2020 και δεν θα περιμένει μέχρι τότε για να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του Ζεράρ Κολόμπ ακολουθεί τις αιφνίδιες παραιτήσεις, τις τελευταίες εβδομάδες, του δημοφιλούς υπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησης, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στη δέσμευση του Γάλλου προέδρου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στην υπουργό Αθλητισμού.

Ο Κολόμπ, ο οποίος πρόσφατα έκανε λόγο για «έλλειψη ταπεινοφροσύνης» στην κυβέρνηση Μακρόν, είπε ότι θα παραιτηθεί μετά τις προσεχείς ευρωεκλογές.

«Αργούν πολύ οι δημοτικές εκλογές. Αν μέχρι τότε δεν έχω διαγνωστεί με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα είμαι υποψήφιος στη Λιόν. Δεν θα είμαι υπουργός Εσωτερικών μέχρι το τελευταίο λεπτό» είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό ο Κολόμπ, ο οποίος είναι 71 ετών.

«Οι υπουργοί που θέλουν να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του 2020 θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να παραιτηθούν από την κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές» τόνισε.

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο 2019.

Ο Κολόμπ είναι μεταξύ των πρωτοκλασάτων μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που αποστάτησαν και εντάχθηκαν στο πολιτικό κίνημα που σχημάτισε ο Μακρόν όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Ο Κολόμπ διετέλεσε δήμαρχος της Λιόν από το 2001 έως το 2017 και παραιτήθηκε για να ενταχθεί στην κυβέρνηση του 40χρονου Μακρόν, όταν ανέβηκε στην εξουσία, τον Μάιο του 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 10:43