Δύο υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης προσπάθησαν να τονώσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη Γαλλία, μέσω του δικού τους παραδείγματος, με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να κάνει την ένεση στην υφυπουργό Οικονομικών Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

Καθώς ο Βεράν -γιατρός στο επάγγελμα, γεγονός που του επέτρεψε να χορηγήσει την ένεση- ετοιμαζόταν να εμβολιάσει τη συνάδερφό του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στο νοσοκομείο Νεκέρ στο Παρίσι, δυσκολεύτηκε να φορέσει το ένα από τα δύο χειρουργικά γάντια και τελικά το άφησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η ασθενής του, η οποία είναι έγκυος και λάμβανε σήμερα τη δεύτερη δόση του εμβολίου, είπε ότι δεν ανησυχεί για τις επαγγελματικές του ικανότητες. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» είπε η Γκρεγκουάρ. Μετά την ένεση, η υφυπουργός είπε στον Βεράν ότι δεν ένιωσε τίποτα. «Δεν έχεις χάσει το ταλέντο σου» του είπε.

Το στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι κάμερες σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει τους Γάλλους να εμβολιαστούν και να αποτραπεί αυτό που ορισμένοι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στη Γαλλία προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Μέχρι σήμερα, περίπου το 60% των ανθρώπων στη Γαλλία έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κορύφωση είναι πίσω μας» είπε ο Γάλλος υπουργός Υγείας έξω από το νοσοκομείο. «Πρέπει να εμβολιαστούμε, σε μεγάλους αριθμούς» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης