Ο πατέρας του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, εκφράζει την ελπίδα ότι ο γιός του θα μιλήσει στη δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ερωτηθείς κατά την έξοδό του από τις φυλακές της Μπριζ, στο Βέλγιο, όπου κρατείται ο γιός του, ο 67χρονος πατέρας δήλωσε πως «ευελπιστώ ότι θα μιλήσει ενώπιον της δικαιοσύνης». «Θα δικασθεί», «αυτή είναι η δικαιοσύνη», «όποιος έχει κάνει κάτι θα πρέπει να πληρώσει», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας «ελπίζω πως όλοι τους θα μιλήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν γνωρίζω πως τα παιδιά μπλέκουν σε τέτοιες κομπίνες, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι περνάει από το μυαλό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πατέρας του Αμπντεσλάμ δηλώνει «άρρωστος», πρόσθεσε πως δεν βγαίνει πλέον «σχεδόν ποτέ» επαναλαμβάνοντας πως είναι «θλιμμένος».

«Εγώ είμαι εδώ, στο Βέλγιο, 40 χρόνια, ζούμε εδώ, ήμασταν ευτυχισμένοι, νοιώθαμε καλά, βγαίναμε έξω, διασκεδάζαμε, τώρα δεν μπορούμε να βγούμε ούτε έξω από το σπίτι μας», πρόσθεσε.
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ πρόκειται να εκδωθεί στη Γαλλία, όμως η βελγική δικαιοσύνη θέλει πρώτα να τον ανακρίνει για τα ένοπλα επεισόδια που συνέβησαν στις Βρυξέλλες τρεις ημέρες πριν τη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή συνελήφθη στις Βρυξέλλες κι ένας φίλος του Αμπντεσλάμ, ο Μοχάμεντ Αμπρινί, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης