Γαλλία: Παρατείνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, 07:38
Γαλλία: Παρατείνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
«Είναι δύσκολο σήμερα να τερματιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ακόμη περισσότερο διότι θα αρχίσουμε μια προεκλογική εκστρατεία σε μερικές εβδομάδες, με εκδηλώσεις, με δημόσιες συγκεντρώσεις. Πρέπει να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή HARDtalk του BBC.

«Εξάλλου, αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μας επιτρέπει να προχωράμε σε συλλήψεις και διοικητικούς ελέγχους που έχουν αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν ναι, πρόκειται χωρίς αμφιβολία να ζήσουμε για μερικούς μήνες ακόμη με αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» συνέχισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε στη Γαλλία αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι στο Παρίσι και στο Σεν Ντενί. Το μέτρο παρατάθηκε για έξι μήνες στα τέλη Ιουλίου.

Σημειώνοντας ότι θέλει να παραμείνει «πολύ προσεκτικός» σχετικά με αυτό, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανέφερε ότι ο κίνδυνος μιας οργανωμένης επίθεσης ενόπλων όπως εκείνη που διαπράχθηκε τη 13η Νοεμβρίου 2015 έχει «μειωθεί» σημαντικά.

«Αντίθετα μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με επιθέσεις του είδους αυτής που βιώσαμε στη Νίκαια (τον περασμένο Ιούλιο με 86 νεκρούς). Δηλαδή, ενέργειες από πρόσωπα που ενεργοποιούνται μέσω του Διαδικτύου, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, χωρίς κατ' ανάγκη να περνούν από τη Συρία ή από το Ιράκ».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, 07:38