Ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ, αδελφός του δράστη των δολοφονιών στη νοτιοδυτική Γαλλία, προφυλακίστηκε με την κατηγορία της συνενοχής σε δολοφονία και της σχέσης με εγκληματίες με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

«Στον Αμπντελκαντέρ Μεράχ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο της εισαγγελίας και προφυλακίστηκε», ανέφερε η δικαστική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μοχάμεντ Μεράχ που σκοτώθηκε την Πέμπτη από την αστυνομία αφού είχε δολοφονήσει επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σε Τουλούζη και Μοντομπάν, κατηγορήθηκε επίσης για συνέργεια σε κλοπή ενός σκούτερ, το δίκυκλο που χρησιμοποίησε ο δράστης προκειμένου να διαπράξει τα εγκλήματά του, διευκρίνισε η πηγή. Τέσσερις δικαστές κατά της τρομοκρατίας ανέλαβαν το φάκελο της υπόθεσης, δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ, 29 ετών, μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού. Η σύζυγός του, με την οποία είναι παντρεμένος με θρησκευτικό αλλά όχι πολιτικό γάμο, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησης, χωρίς να της απαγγελθεί καμία κατηγορία. Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι συνελήφθη την Τετάρτη στην κατοικία τους στην Οτερίβ, 40 χιλιόμετρα νότια της Τουλούζης, ενώ το Σάββατο μεταφέρθηκαν και οι δύο στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιτρομοκρατικών Υποθέσεων (SDAT) στο παρισινό προάστιο Λεβαλουά-Περέ.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο αδελφός του δράστη φέρεται να δήλωσε «υπερήφανος» για τις πράξεις του μικρότερου αδελφού του, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη από πυροβολισμούς της Raid αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει επτά ανθρώπους. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι τον βοήθησε να σκοτώσει εν ψυχρώ τρία παιδιά και έναν εβραίο δάσκαλο καθώς και τρεις αλεξιπτωτιστές μέσα σε οκτώ ημέρες, στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης