Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της πόλης Ναντέρ να επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του γαλλικού κατασκευαστικού ομίλου «Vinci», Αντουάν Ζακαριά, ο οποίος κατηγορείται για υπέρογκες οικονομικές απολαβές και «κατάχρηση του κοινωνικού αγαθού».

Η εισαγγελέας Μαρί-Εμέ Γκασπαρί εισηγήθηκε επίσης την επιβολή του ανώτατου χρηματικού ποσού που προβλέπει ο νόμος ως αποζημίωση, δηλαδή 375 χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση εργοδότη που εμφανίζεται στη Γαλλία ενώπιον του δικαστηρίου εξαιτίας των μισθών του.

Ο 70χρονος πλέον Αντουάν Ζακαριά, που ζει μόνιμα στη Γενεύη, ήταν από το 1997 έως το 2006 ο εμβληματικός πρόεδρος της εταιρείας Vinci, ενός ομίλου που έφτασε να είναι ο πρώτος στον κόσμο στις κατασκευές.

Η εισαγγελία της Ναντέρ, που διεξήγαγε την έρευνα, τον κατηγορεί ότι προχώρησε το 2004 σε πλήρη αντικατάσταση της επιτροπής μισθοδοσίας της εταιρείας, προκειμένου να μπορέσει να συνδέσει άμεσα το μισθό του με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό τον τρόπο, ο ετήσιος μισθός του Ζακαριά από τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2003, έφτασε τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ το 2004 και ξεπέρασε τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ το 2005. Αυτή η αύξηση επηρέασε και την αποζημίωσή του (12,8 εκατομμύρια ευρώ) αλλά και την ετήσια σύνταξή του (2,1 εκατομμύρια ευρώ), που υπολογίζονται από τον τελευταίο ετήσιο μισθό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης