Η ηθοποιός, Ζιλί Γκαγέ, η οποία θεωρείται πως είναι η ερωμένη του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και την οποία ο υπουργός Οικονομικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ως «σύντροφο» του προέδρου, πριν σπεύσει να διορθώσει, βρίσκεται στο κέντρο πολεμικής, μετά τη διάψευση από την κυβέρνηση του διορισμού της στην επιτροπή της Βίλας των Μεδίκων, ο οποίος είχε ωστόσο ανακοινωθεί από τον ιστότοπο του έγκυρου δημόσιου θεσμού στη Ρώμη.

Σατιρικό εβδομαδιαίο περιοδικό αποκάλυψε χθες το βράδυ πως την παραμονή των Χριστουγέννων, η 41χρονη, Ζιλί Γκαγέ, διορίστηκε στην επιτροπή της Βίλας των Μεδίκων (Villa Medicis), η οποία φιλοξενεί την Γαλλική Ακαδημία στη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ιστότοπο του πολιτιστικού θεσμού αναφερόταν νωρίς σήμερα το πρωί πως η ηθοποιός είναι μέλος αυτής της επιτροπής, δίπλα στην καλλιτέχνιδα των πλαστικών τεχνών Αν-Μαρί Κλερέ, την χορογράφο και πρώτη χορεύτρια Μαρί-Αγκνές Γκιγιό και την συνθέτρια, Λουτσία Ρονκέτι.

Η επιτροπή είναι αρμόδια για την επιλογή των 15 οικοτρόφων, ερευνητών ή καλλιτεχνών, οι οποίοι θα μεταβούν στη Βίλα των Μεδίκων στη Ρώμη το Σεπτέμβριο για να παραμείνουν εκεί 12 ως 18 μήνες. Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως η ηθοποιός τελικώς δεν διορίσθηκε.

«Το όνομά της προτάθηκε από τον Ερίκ ντε Σασέ, διευθυντή της Γαλλικής Ακαδημίας στη Βίλα των Μεδίκων στη Ρώμη, αλλά η υπουργός αποφάσισε να μην την διορίσει. Το διάταγμα δεν είχε υπογραφεί», ανακοινώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το γραφείο της υπουργού Ορελί Φιλιπετί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Μπερνάρ Καζνέβ, ερωτηθείς απο το τηλεοπτικό κανάλι i-Tele σχετικά με τις πληροφορίες για το διορισμό της κ. Γκαγέ στην επιτροπή της Villa Medicis, απάντησε: «Δεν έβαλε να διορίσουν τίποτε απολύτως. Η σύντροφός του έχει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα», δήλωσε επαναλαμβάνοντας τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοσιογράφος που τον ερώτησε.

Στη συνέχεια ωστόσο διόρθωσε: «Κατ’ αρχάς, δεν είναι η σύντροφός του. Εγώ δεν έχω τίποτε να επιβεβαιώσω στο θέμα αυτό, δεν έχω τίποτε να πω. Και αυτή την καλλιτεχνική δραστηριότητα, την αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια». «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και οποιοσδήποτε Γάλλος, είτε ασκεί πολιτικό αξίωμα είτε όχι, έχει δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του», δήλωσε επίσης ο κ. Καζνέβ.

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, ο Φρανσουά Ολάντ απέρριψε όλες τις ερωτήσεις γύρω από τη σχέση του με την 41χρονη ηθοποιό, υπογραμμίζοντας το δικαίωμά του στην ιδιωτική ζωή και διευκρινίζοντας μόνο πως ζει «οδυνηρές στιγμές» με την σύντροφό του, την Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή λόγω «συναισθηματικού σοκ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης