Μια 48χρονη γυναίκα που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, διώκεται και έχει τεθεί υπό κράτηση αφού επισκέφθηκε τρεις φορές στη Συρία, τον γιο της ο οποίος πολεμά στις τάξεις μιας οργάνωσης τζιχαντιστών, ανέφερε την Τετάρτη μια δικαστική πηγή.

Εις βάρος της 48χρονης είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο δικαστική έρευνα καθώς η κατηγορούμενη παρουσιάζεται ως προσηλυτισμένη και «πλήρως ριζοσπαστικοποιημένη» ενώ υποστηρίζει τους ενόπλους οι οποίοι διεξάγουν τον ιερό πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 48χρονη, σύμφωνα με την ίδια δικαστική πηγή, είχε πραγματοποιήσει στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου το τρίτο της ταξίδι στη Συρία κατά τη διάρκεια του οποίου είχε παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο.

Ο γιος της, από την άλλη, θεωρείται ύποπτος ότι πολεμά στη Συρία στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Βρίσκεται στο στόχαστρο μιας άλλης αντιτρομοκρατικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι.

Η γυναίκα συνελήφθη στις 2 Ιουλίου και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Ένας ειδικός δικαστής διέταξε την Τρίτη την προσωρινή της κράτησή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 58 δικαστικές διαδικασίες ξεκίνησαν στη Γαλλία την 1η Ιουλίου σε υποθέσεις που συνδέονται με αναχωρήσεις προς τη Συρία (περιλαμβανομένων 26 προκαταρκτικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει υπό την επίβλεψη της εισαγγελίας αντιτρομοκρατίας και 32 δικαστικών ερευνών που έχουν αναλάβει τακτικοί ανακριτές). Οι έρευνες αυτές ενδέχεται να αφορούν 230 πρόσωπα, διαβεβαίωσε η πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργικό συμβούλιο ένα νομοσχέδιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των αναχωρήσεων με προορισμό τη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης