Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Ιταλός ομόλογός του Σέρτζιο Ματαρέλα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 2 Μαΐου στο Αμπουάζ (κεντρική Γαλλία) για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπου τάχθηκε υπέρ της συμφιλίωσης των δύο χωρών.

«Έγιναν υπερβολικές δηλώσεις. Υπάρχουν σήμερα περιπέτειες. Εγώ, πιστεύω ότι αυτό που οφείλουμε στους λαούς μας, στην ιστορία μας και στην Ευρώπη, είναι να προχωρήσουμε παρακάτω» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος αναφορικά με την ένταση στις σχέσεις Ρώμης- Παρισιού, που κορυφώθηκε τον περασμένο μήνα με την προσωρινή ανάκληση του πρέσβη της Γαλλίας στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καλύτερη απόδειξη όλου αυτού (…) είναι πως αποφασίσαμε και οι δύο (με τον Ματαρέλα) ότι τη 2α Μαΐου, θα βρεθούμε για τα 500 χρόνια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Κλο Λισέ, στο Αμπουάζ και στο Σαμπόρ (δύο διάσημα κάστρα στο Λουάρ) με νέους από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης