Γαλλία: Στροφή 180ο για τα τρένα μεγάλης ταχύτητας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 17:28
Γαλλία: Στροφή 180ο για τα τρένα μεγάλης ταχύτητας
«Η Γαλλία θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να συντηρήσει το κλασσικό σιδηροδρομικό της δίκτυο αντί να δίνει προβάδισμα στους συρμούς μεγάλης ταχύτητας», υποστήριξε σήμερα, Κυριακή 14 Ιουλίου, ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Το πρώτο συμπέρασμα που θα αντλήσουμε είναι να κατασφαλίσουμε πως στις επενδύσεις -που θα είναι τόσο σημαντικές στα ερχόμενα χρόνια- θα δοθεί προτεραιότητα στις κλασσικές γραμμές», επεσήμανε.

Αναφορικά με τα αίτια της τραγωδίας είπε:

«Αυτό που γνωρίζω έως τώρα είναι πως πρόκειται για μία αστοχία υλικού: αυτή οφείλεται άραγε σε κακή συντήρηση, ή ίσως στην παλαιότητα; Αυτό θα μας αναγκάσει να αντλήσουμε συμπεράσματα».

Σύμφωνα με αναφορές των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF), το φονικό δυστύχημα στο Μπρετινί –σιρ-Όρζ κοντά στο Παρίσι οφείλεται σε αποκόλληση τμήματος μεταγωγής των γραμμών.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό έχει ανακοινώσει την «ανανέωση κάποιου αριθμού από τις γραμμές, διατηρώντας τις γραμμές TGV (τρενων μεγάλης ταχύτητας) όπου αυτές κρίνονται αναγκαίες, αλλά όχι παντού».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 17:28