«Η Γαλλία θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να συντηρήσει το κλασσικό σιδηροδρομικό της δίκτυο αντί να δίνει προβάδισμα στους συρμούς μεγάλης ταχύτητας», υποστήριξε σήμερα, Κυριακή 14 Ιουλίου, ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Το πρώτο συμπέρασμα που θα αντλήσουμε είναι να κατασφαλίσουμε πως στις επενδύσεις -που θα είναι τόσο σημαντικές στα ερχόμενα χρόνια- θα δοθεί προτεραιότητα στις κλασσικές γραμμές», επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τα αίτια της τραγωδίας είπε:

«Αυτό που γνωρίζω έως τώρα είναι πως πρόκειται για μία αστοχία υλικού: αυτή οφείλεται άραγε σε κακή συντήρηση, ή ίσως στην παλαιότητα; Αυτό θα μας αναγκάσει να αντλήσουμε συμπεράσματα».

Σύμφωνα με αναφορές των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF), το φονικό δυστύχημα στο Μπρετινί –σιρ-Όρζ κοντά στο Παρίσι οφείλεται σε αποκόλληση τμήματος μεταγωγής των γραμμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό έχει ανακοινώσει την «ανανέωση κάποιου αριθμού από τις γραμμές, διατηρώντας τις γραμμές TGV (τρενων μεγάλης ταχύτητας) όπου αυτές κρίνονται αναγκαίες, αλλά όχι παντού».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης