Τελετές στη μνήμη των 17 θυμάτων των επιθέσεων του Ιανουαρίου 2015 στην εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo», στην περιοχή Μονρούζ, νότια του Παρισιού, και στο παρισινό σούπερ μάρκετ Hyper Cacher άρχισαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περίπου 100 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) στην οδό Νικολά-Απέρ, μπροστά από τα πρώην γραφεία της «Charlie Hebdo», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου την ίδια ώρα, πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, οι τζιχαντιστές αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί σκότωσαν 11 ανθρώπους στην έδρα της σατιρικής εφημερίδας, προκαλώντας σοκ στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Άλλες δύο εκδηλώσεις φόρου τιμής έχουν επίσης προγραμματιστεί στη λεωφόρο Ρισάρ-Λενουάρ, όπου ο αστυνομικός Αχμέντ Μεραμπέ είχε σκοτωθεί από τους αδελφούς Κουασί, στην Πορτ ντε Βενσέν, αλλά και μπροστά από το κατάστημα Hyper Cacher, όπου ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, όλους Εβραίους, κατά τη διάρκεια σύλληψης ομήρων στις 9 Ιανουαρίου 2015.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα αποκαλυφθούν και θα αναγνωσθούν τιμητικές επιγραφές, θα κατατεθούν στεφάνια και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, που θα συνοδεύονται από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης