Γαλλία: Τετραμελής οικογένεια κι ο σκύλος τους βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στο Καραντέκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 15:02
Γαλλία: Τετραμελής οικογένεια κι ο σκύλος τους βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στο Καραντέκ

Μία τετραμελής οικογένεια εντοπίστηκε νεκρή την Κυριακή εντός της οικίας της στην Φινιστέρ της βορειοδυτικής Γαλλίας, με τα πρώτα στοιχεία να «δείχνουν» τον πατέρα ως τον δράστη του φονικού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας, η μητέρα και τα δύο μικρά κορίτσια της οικογένειας βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στο χωριό Καραντέκ της Φινιεστέρ, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μπρεστ.

 

 

Η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο, στο συζυγικό κρεβάτι, και τα κοριτσάκια, ηλικίας 8 και 11 ετών, στον πρώτο όροφο, το καθένα στο δωμάτιό του και στο κρεβάτι του.

 

Ο 41χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο ισόγειο, στο κλιμακοστάσιο, σύμφωνα με την εισαγγελία. Ένας σκύλος, που προφανώς ανήκε στην οικογένεια, βρέθηκε επίσης νεκρός, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τις σορούς βρήκε ομάδα τοπικών χωροφυλάκων, συνοδευόμενη από πυροσβέστες στις 10 το πρωί της Κυριακής κατόπιν ειδοποίησης από την μητέρα της 38χρονης. «Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο συναγερμός δόθηκε από τη μητέρα της γυναίκας, η οποία δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με την κόρη της από το Σάββατο 29 Οκτωβρίου», ανέφερε ο εισαγγελέας σε σχετική ενημέρωση.

«Οι πρώτες παρατηρήσεις, που έγιναν επί τόπου από τους ανακριτές και από τον ιατροδικαστή, δεν αποκάλυψαν κανένα ίχνος εξωτερικού τραυματισμού, ούτε χρήση όπλου σε κανένα από τα πτώματα», προσθέτει η ενημέρωση. Σύμφωνα με δύο πηγές, η μητέρα και οι δύο κόρες παρουσιάζουν «συμπτώματα δηλητηρίασης».

Βασικός ύποπτος θεωρείτε ο πατέρας της οικογένειας, και εικάζεται πως αφού δηλητηρίασε τα δύο παιδιά και την σύζυγό του, κατόπιν αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Télégramme», ο άνδρας εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο μαρμάρου στην περιοχή, ενώ το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από τον Ιούνιο του 2009. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο βρίσκονταν σε διάσταση.

Το τμήμα της τοπικής αστυνομίας, που έχει επιληφθεί της έρευνας, εξετάζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ θα διενεργηθούν αυτοψίες για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 15:18