Δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την Παρασκευή την αγωγή του κουρδικού τηλεοπτικού δικτύου Roj TV, το οποίο ζητούσε 60.000 ευρώ από τον Ευρωπαϊκό δορυφορικό φορέα τηλεπικοινωνιών Eutelsat Communications για το γεγονός ότι ανέστειλε τη μεταδοσή του.

Στις 10 Ιανουαρίου, η Δανία καταδίκασε το δίκτυο Roj TV για «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης», δεδομένων των δεσμών που είχε με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ). Το κουρδικό κανάλι άσκησε έφεση.
Ο Eutelsat ανακοίνωσε τότε την απόφασή του «να αναστείλει την παρουσία του Roj TV στους δορυφόρους του για να μην καταστεί συνεργός σε τρομοκρατική δραστηριότητα». Ο Eutelsat ζήτησε επίσης «στους διανομείς που μετέδιδαν το Roj TV μέσω μισθωμένης χωρητικότητας στους δορυφόρους τους να αναστείλουν την εκπομπή αυτού του δικτύου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απόφαση αυτή, το δίκτυο Roj TV κατέθεσε αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα κατά της Eutelsat, που εδρεύει στο Παρίσι.Κατήγγειλε λογοκρισία και παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης του. Στην ετυμηγορία του ο δικαστής αναφέρει ότι η επικαλούμενη βλάβη, δηλαδή η αδυναμία εκπομπής, «σταμάτησε» καθώς οι τηλεοπτικές εκπομπές του σταθμού Roj TV «ξανάρχισαν μέσω ενός άλλου δορυφορικού φορέα του Intelsat».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης